+31 88 20 80 810 info@levanimo.nl
Selecteer een pagina

In een vorige blog heb je kunnen lezen dat je zelf invloed hebt op je geluksniveau. Een van de belangrijkste manieren om je geluksniveau te verhogen, is door dagelijks 2 minuten van je tijd te besteden aan geluksgewoontes. Kleine dingen met een grote impact. En waar kun je beter starten dan bij jonge kinderen? Of je lesgeeft of opvoedt, lessen over geluk kunnen altijd. Hieronder staan een aantal best pratices over geluksgewoontes bij kinderen.

  1. Dankbaarheid: bespreek je geluksmomentje van de dag. Mooi moment om aan het einde van de dag gezamenlijk terug te blikken op de geluksmomentjes van die dag. Verwoord om de beurt wat jouw geluksmoment was en leer kinderen de kleine dingen benoemen. Voor je het weet, leren ze jou wat geluk is. Nog leuker: maak een mooi geluksboekje waarin je elke dag drie dingen opschrijft of tekent waar je dankbaar voor bent. Voor de digitale medemens: schrijf posts met #geluksmomentje en deel deze op een aparte FB-pagina of in een whatsapp-groep met je kinderen.
  2. Thank you: schrijf elke dag een klein briefje of maak een kleine tekening om iemand te bedanken. Laat kinderen die bij elkaar in het laatje, jas of tas verstoppen. Ook leuk: met coöperatieve werkvormen kinderen elkaar laten bedanken. Zet een vrolijk muziekje op (Happy van Pharell Williams) en laat ze door elkaar lopen. Op het moment dat de muziek uitgaat, zoeken ze iemand op om diegene te bedanken.  
  3. Random act of kindness: Brainstorm over verschillende random acts of kindness met je groep. Welke aardige dingen kun je voor iemand anders doen zonder dat je er iets voor terug hoeft. Vul een grote glazen pot met allemaal losse ideeën en trek elke dag een nieuw kaartje. Op die manier heb je wekenlang plezier van verschillende soorten random acts of kindness. Bespreek aan het einde van de dag wie de meest originele random act of kindness had bedacht en uitgevoerd.
  4. Maak het mooi: Bedenk samen met je groep hoe je het lokaal nog mooier kunt maken. Willen ze een collage maken, posters printen of tekeningen maken om aan de muur te hangen, doe dat! Ook leuk om ze spullen van thuis mee te laten nemen, voor je het weet is lokaal omgetoverd tot een prachtig paleis vol met spullen van de kinderen zelf.
  5. Beweeg, beweeg, beweeg: loop de Daily Mile, gewoon met je eigen groep in een rij twee aan twee. Elke dag een rondje om je school met telkens verschillende opdrachten, bijvoorbeeld praat in het Engels, wat weet je over de het nieuwe thema, achteruit lopen, in stilte lopen, zoeken naar tekens van de lente etc.. Gebruik de pauzetijd om dit initiatief op te zetten en je zult zien dat de kinderen binnen no time vragen naar de Daily Mile.

Welke geluksgewoonte ga jij met je kinderen oefenen? Laat het ons weten en inspireer elkaar met alle leuke ideeën. Voor vragen of meer tips over geluksgewoontes, laat een berichtje achter op onze website of onze FB-pagina!

%d bloggers liken dit: