+31 88 20 80 810 info@levanimo.nl
Selecteer een pagina

Voor de klas

Is jouw baan in het onderwijs toekomstbestendig? Als je jonger dan vijfenveertig bent, is het de vraag of je dit werk kunt doen tot je pensioen. Computers nemen het overbrengen van lesstof en het afnemen van toetsen volledig over. Natuurlijk kunnen leerlingen niet zonder interactie en een menselijke onderwijzer, maar je rol verandert.

Scholen

Het onderwijssysteem bereidt kinderen voor op een toekomst. Een toekomst waarin ze productief zijn, waar ze kunnen bijdragen aan de maatschappij en waarin ze gelukkig kunnen worden. Maar de vorm van de toekomst verandert… hoe speel je hierop in als school? Levanimo ondersteunt door middel van opleiding en trajecten.

Zelf een school starten?

“Onderwijsinnovatie is geen luxe, maar noodzaak. Voor de samenleving van morgen is het nodig om anders in de wereld te staan. Het onderwijs heeft daar een grote rol in die het nu nog niet op zich neemt.” Tijl Koenderink, hoofdtrainer Levanimo.

De rondreizende verhalenverteller

Kent u hem nog? De verhalenverteller die van dorp naar dorp reisde om te vertellen hoe het met de anderen ging. Voor deze informatie waren de dorpelingen zo dankbaar, dat ze betaalden in natura: eten. Dit is precies wat Levanimo ook doet: we reizen van school naar school om succesverhalen en leermomenten te delen. Geen theorie – maar wat er echt speelt.

 

De vertaler

We verbinden verschillende expertisegebieden. Van mensen met kennis van speciaal onderwijs tot technologisch experts, van business analisten tot industrieel ontwerpers. We spreken hun taal en vertalen de kennis zo dat het bruikbaar is in het onderwijssysteem. In het achterhoofd houden we altijd de uitdagingen die de leerkracht voor de klas heeft en hoe hiermee om te gaan.

 

De pionier

Levanimo doet het eerst. We verwachten van jou niet dat je iets doet of ergens heengaat als wij het nog niet hebben verkend voor je. Google noemt het met een mooi woord: Dogfooding, geef je eigen hond je eigen hondenvoer. Levanimo maakt geen hondenvoer, maar probeert alles zelf uit voor we het jou voorschotelen.


Op 8 april organiseren we weer een Hackathon Lees meer